home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Befagyasztotta több alapvető élelmiszer árát a szerb kormány
Pannon RTV
2021.12.01.
LXXVI. évf. 48. szám
Befagyasztotta több alapvető élelmiszer árát a szerb kormány

Nem drágulhat tovább a finomliszt, a kristálycukor, az étolaj, a sertéshús és a 2,8 százalékos tej sem. Ezeket a termékeket a november 15-i árak alapján tudják majd megvásárolni az emberek.

Az utóbbi időben jelentősen megdrágultak az alapvető élelmiszerek a világon, így Szerbiában is. Az étolaj ára tavaly ilyenkor 150 dinár körül mozgott, most viszont a 200 dinárt is meghaladja. De az áremelkedés ugyanúgy elmondható a kristálycukor, a finomliszt, a sertéshús és a 2,8 százalékos tej kapcsán is. A következő 60 napban az alapvető élelmiszerek azonban nem drágulnak tovább Szerbiában, erről határozott a kormány.

Az árbefagyasztás a jelenlegi döntés alapján 60 napig lesz érvényben Szerbiában. Az alapvető élelmiszereket gyártó cégek pedig az éves átlaghoz képest nem csökkenthetik az áruszállítást, ellenkező esetben 100 ezertől 2 millió dinárig terjedő pénzbüntetésre, illetve akár egyéves munkabeszüntetésre számíthatnak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..