Az olvasással csak nyerni lehet
Bíró Tímea
2018.04.25.
LXXIII. évf. 16. szám
Az olvasással csak nyerni lehet

Kalandozás Könyvországban címmel a szabadkai könyvtárosok az idén is olvasási lázba hozták az általános iskolás tanulókat, hiszen ki ne szeretne a mesék által könyvet, állatkerti belépőjegyet vagy kerékpárt nyerni?

Az olvasás kirándulás, hiszen más világba és történetbe utaztatja az olvasót. Aki hagyja, hogy elkalauzolják a könyvek, annak gazdagabb lesz a szókincse, élénkebb a fantáziája, színesebb a világképe, és ha mindezt a Szabadkai Városi Könyvtárral karöltve teszi, akár még egy ajándékcsomaggal is hazatérhet.


A nyeremények egy része (a szerző felvételei)

Több hónapos, lelkes szervezés előzte meg az április 11-ei nyereménysorsolást, melyen a többi közt kerékpárt, könyveket, iskolai felszerelést, pendrive-ot, kirándulást, édességet, pólót, a McDonald’s ajándékcsomagját, valamint belépőjegyet lehetett nyerni a Gyermekszínház előadásaira, az állatkertbe, a 3D-s moziba. A játékban nemcsak a szabadkai könyvtár, hanem a községbeli fiókkönyvtárak olvasói is részt vehettek. Az esemény egyik szervezője, Omerović Heléna elégedetten nyilatkozott nekünk az idei kalandozásról:


Az elégedett könyvtárosok

— A Szabadkai Városi Könyvtár immár tizedik éve szervezi meg a Kalandozás Könyvországban elnevezésű olvasásnépszerűsítő nyereményjátékát. Mind a három hivatalos nyelven elindult ez a kezdeményezés, tehát a szerb, a magyar és a horvát anyanyelvű általános iskolás gyerekek vehetnek részt a játékunkon. Az olvasás és a könyvtár népszerűsítése a célunk, ezért a fiatalok februárban és márciusban kedvezményes áron iratkozhatnak be a könyvtár gyermekosztályára. A 800 dinár helyett ebben a periódusban 300 dinár az évi tagsági díj, és még a nyereményjátékon is részt vehetnek. Minden évben egy meghatározott témára fókuszálunk. Az idén Mátyás királyra gondoltunk, akit 560 évvel ezelőtt avattak magyar királlyá, ezért hozzá fűződő meséket, történeteket és könyveket kellett elolvasni, majd ezután lehetett kitölteni az online kérdőívet. Az elolvasott művekből tettünk fel kérdéseket, és a helyes megválaszolók közül sorsoltuk ki a nyerteseket. A www.subiblioteka.rs oldalon megtalálható a külön erre a célra szánt link, tehát akár otthonról is versenybe lehetett szállni. Az idén 800 gyermek vett részt a megmérettetésen, ám ennél sokkal többen iratkoztak be a két hónap alatt. A rengeteg támogatónak köszönhetően 250 ajándékot osztunk szét. Ezúton is szeretném megköszönni a segítségüket, és hogy felismerték az olvasás, illetve a könyvtár fontosságát. Reméljük, hogy a gyerekeket nemcsak a nyeremény vonzza be, hanem továbbra is az olvasóink maradnak!

A nyertesek listája megtalálható a www.subiblioteka.rs oldalon, az ajándékokat pedig a könyvtár gyermekosztályán tudják átvenni a szerencsések.


Olvasni szerető gyereksereg

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..