home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Az élet játéka
Hodolik Boglárka
2020.10.07.
LXXV. évf. 41. szám
Az élet játéka

Napjainkban divatja van a mindennapok megtervezésének, a részletek kiszámításának, a tervek görcsös elérésének. Minden érdekesnek tűnő pillanatot megosztunk, úgy érezhetjük, csak az számít, amit a virtuális közösségben tetszésekkel halmoznak el. Számtalan hatás vonja el a figyelmünket a jelenről.

Az elismerés hajszolása mellett nem állunk meg egy röpke percre sem csodálni a hirtelen elemi erővel ránk törő őszt. Pedig megvan a maga varázsa annak, amikor a természet napok alatt ölti magára a legpompásabb színeit. Ez a legjobb idő arra, hogy egy kicsit lassítsunk, egy forró ital mellett fellapozzunk egy félretett könyvet vagy megnézzünk egy hangulatos romantikus filmet.

Egyszer régen kaptam egy könyvet a nagybátyámtól. Eleanor H. Porter írta, a címe: Az élet játéka. Többször is elővettem, és bele-beleolvastam. Minden helyzetben van valami, aminek örülhetünk, ez olyasmi, amit talán gyermekkorunkban játszottunk, amikor könnyen átlendültünk a nehézségeken, vagy kiadós sírás után elaludtunk, másnap pedig már minden újra szép és jó volt.

Felnőttként megfásultabban kevésbé hajlunk arra, hogy megtaláljuk az apró, örömteli pillanatokat. Az év kezdetén berobbanó változások hatására sok új dolgot kellett újra elsajátítani, felfedezni, és alkalmazkodni hozzá, de a kezdeti lelkesedés közönnyé vált. Ha ennek vége lesz, talán újra értékelni tudjuk az emberi érintést…

Most felvehetjük a kedvenc meleg pulcsinkat, és sétálhatunk egyet kora reggel vagy késő este, amikor a levegő füstösen fűszeres, falevél táncol a csípős szélben, ökörnyál lebeg az ágakon és a fű deresen csillog az utcai lámpa fényében. Mehetünk egy kicsit messzebb is, autóba ülve elhagyhatjuk a megszokott utcákat, és a rádió csendes duruzsolása mellett figyelhetjük az út melletti fák lehulló lombkoronáit.

Tanuljuk meg játszani az életet, a dolgos hétköznapokban fedezzük fel az apró fénysugarakat. A napi teendők közepette egy apró mosoly, köszönet vagy figyelmes gesztus is szebbé teheti a hűvös, őszi napokat.

Fényképezte: Szerda Zsófi

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..