home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Az ártatlan áldozatokra emlékeztek Csúrogon
Kartali Róbert
2022.10.30.
LXXVII. évf. 43. szám
Az ártatlan áldozatokra emlékeztek Csúrogon

Megemlékeztek az 1944/45-ös ártatlan délvidéki magyar áldozatok csúrogi emlékhelyénél, a Megtépázott Krisztus szoborcsoport előtt.

A szerb—magyar megbékélés jegyében megtartott kegyeletteljes megemlékezés a történelmi egyházak képviselőinek imájával kezdődött, Paskó Csaba plébános, Orosz Attila református esperes és Dolinszky Gábor evangélikus püspökhelyettes közreműködésével. A résztvevőket Teleki Júlia, a csúrogiak kálváriájának egyik túlélője és Vesna Stjepanović, Zsablya községi tanácsadó köszöntötte, majd alkalmi beszédet mondott Pálinkás Gábor, Magyarország belgrádi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője és mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke. Az eseményt Kálló Béla Jászai Mari-díjas színész szavalata és az Óbecsei Schola Cantorum énekkar fellépése tette teljessé. A megemlékezés koszorúzással és gyertyagyújtással végződött.

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..