home 2024. február 23., Alfréd napja
Online előfizetés
Az MTV megcsinálta a fesztivált
2007.07.18.
LXII. évf. 29. szám
Az MTV megcsinálta a fesztivált

A Csináljuk a fesztivált! vezeti a Magyar Televízió idei nézettségi listáját. Az eltelt fél évszázad legsikeresebb dalának a nézők a Neoton Família slágerét találták. Az egykori lemezgyári statisztikák szerint a régi számok nem veszítettek népszerűségükből.A Csináljuk a fesztivált! 22 adását...

A Csináljuk a fesztivált! vezeti a Magyar Televízió idei nézettségi listáját. Az eltelt fél évszázad legsikeresebb dalának a nézők a Neoton Família slágerét találták. Az egykori lemezgyári statisztikák szerint a régi számok nem veszítettek népszerűségükből.
A Csináljuk a fesztivált! 22 adását izgulhatták végig a Magyar Televízió nézői, a június 29-ei pénteki eredményhirdetésig. Az első helyet Pásztor-Jakab-Hatvani szerzeménye, a Holnap hajnalig című dal kapta. Az 1983-ban írt Neoton slágert a Szinetár Dóra-Bereczki Zoltán duó vitte sikerre. Máté Péter örökzöldje, az Elmegyek lett az ezüstérmes, a harmadik legnépszerűbb pedig Bródy János népdalfeldolgozása, a Ha én rózsa volnék lett. A további sorrend: Nemcsak a húszéveseké a világ, Úgy szeretném meghálálni és az 1969-es táncdalfesztivál slágere, a Nem vagyok teljesen őrült.
,,Érdeklődéssel néztem a közszolgálati televízió Fesztiválját, mivel a győztes számokat kivétel nélkül a Hungaroton, Magyar Hanglemezgyártó Vállalat adta ki egykor lemezen - szolgál a műsorhoz érdekes adalékkal Hollós Máté, a Hungaroton Records ügyvezető igazgatója. - Figyelemre méltó, hogy a zenei ízlés húsz év alatt nem sokat változott, a döntő első hat helyezettjéből négy, noha más sorrendben, két évtizede is a fél tucat győztes közé került volna. Az előkeresett statisztikák tanúsága szerint a döntő dalait tartalmazó lemezek eladási toplistája így fest:
1. Illés - Óh, kisleány
2. Máté Péter - Elmegyek
3. Neoton - Holnap hajnalig
4. Koós János - Nem vagyok teljesen őrült
5. Voith-Bodrogi - Nemcsak a húszéveseké a világ
6. Máté Péter - Te állsz az út végén
Nemcsak az említett dalok, hanem e az MTV is győztesen került ki a nézők kegyeiért folytatott versenyből. Több mint két és fél millió felnőtt néző érdeklődött a döntő iránt. A 18 éven felüli nézők közül átlag 1,1 millióan követték figyelemmel a pénteki show-t, amely az elődöntőkhöz hasonlóan a legnépszerűbb műsor volt a vizsgált idősávban, nézettsége jelentősen meghaladta a kereskedelmi csatornákét. A 2007-es nézettségi adatokat böngészve is sikeres volt a Csináljuk a fesztivált!, hiszen a két óránál hosszabb kategóriában az éves toplista élére került.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..