home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek Muzslyán
Kónya-Kovács Otília
2022.03.14.
LXXVII. évf. 10. szám
Az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek Muzslyán

A Muzslai Petőfi Sándor MME minden évben szentmisét szolgáltat, emlékezve az 1848/49-es szabadságharc hőseire. Ezúttal az Emmausz Kollégium kápolnájában Tratnjek Stanko atya celebrálta a szentmisét.

Utána a közösség tagjai a művelődési egyesület előtt lévő Petőfi-szobornál meghallgatták Sárkány Zoltán előadásában Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét, majd elhelyezték a kegyelet virágait. Koszorúzott Czikajló Gyergely, a szabadkai magyar főkonzulátus konzulja, az MNT képviseletében Vidrács Krisztina helyezett el virágot a szobornál, ugyancsak koszorúzott a VMMSZ nevében Jenovay Lajos, a helyi közösség tanácsának képviseletében Palatinus Ervin és Bodó Poturica Mária, a VMSZ képviseletében Sztojkó József és Puskás János koszorúzott, a VMSZ Nyugdíjasfórumát Takács Ilona és Kenderesi István képviselte, az Emmanuel kamarakórus nevében Kelemen Imre hajtott főt, a Rémusz hagyományápolóit Bacsó Mihály és Sági György képviselte, míg a Muzslai Petőfi Sándor MME nevében Dobó József és Süveg Hilda helyezte el az emlékezés virágait.

A fő szervező, Dobó József, az egyesület elnöke nyilatkozatában elmondta, immár hagyományosan szervezik meg az 1848/49-es magyar forradalomra és szabadságharcra való megemlékezést.

— Ezt nemcsak művelődési egyesületünk, hanem az egész település nevében is tesszük. Szerencsénk van, mivel tizenkét éve egyesületünk előtt áll Petőfi mellszobra, és ott el tudjuk helyezni a kegyelet virágait. Az alkalmi műsor készítésében minden évben részt vesznek a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola diákjai, egyesületünk szakcsoportjai, valamint az idén a cserkészcsapat is bekapcsolódott. Remélem, hogy ez Muzslyán egy olyan rendezvény, amely mindenkiben felidézi a múltat és egy kicsit felpezsdíti az itt lévő magyarokban a magyarságukat — mondta az egyesület elnöke.

Az est keretében — az említetteken kívül — fellépett még a szentmihályi Bibu Tara, a Muzslai Petőfi Sándor MME szervezésében megrendezett hagyományos, Petőfi és Kortársai elnevezésű verseny első díjjal jutalmazott szavalója is.


Bibu Tara


Sárkány Zoltán

Fényképezte: Zsáki Ervin

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..