home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Aratónapok
Martinek Imre
2010.08.04.
LXV. évf. 31. szám
Aratónapok

Kaszanyél és búzakéve - a verseci vendégek
Hertelendyfalvi utcabálAugusztus lévén már az új gabona lisztjéből sütött kenyeret, gyürkés fehér cipót is megszeghettük, hálát adva a Teremtőnek, hogy minden tavaszi vízözön ellenére azért mégiscsak meghagyta érni az élést. Nyárutót jelez...

Kaszanyél és búzakéve - a verseci vendégek

Hertelendyfalvi utcabál

Augusztus lévén már az új gabona lisztjéből sütött kenyeret, gyürkés fehér cipót is megszeghettük, hálát adva a Teremtőnek, hogy minden tavaszi vízözön ellenére azért mégiscsak meghagyta érni az élést. Nyárutót jelez a naptár, mégis friss emlékként él bennünk a közelmúltban lezajlott XVI. Hertelendyfalvi Aratónapok szinte minden egyes mozzanata. A rendezvény kezdeményezői a szabadkai Dužijanca mintáját vették alapul a múlt század hetvenes éveinek elején. Az idei műsor is a helybéli magyar, szlovák és szerb etnikum összefogásával jöhetett létre, városi, tartományi és szövetségi háttértámogatással. A hatnapos festa fő-, illetve kísérőrendezvényeiben egyaránt helyet kapott a népművészet, a hagyomány, a tudományosság és a kreatív jövőépítés. Képriportunk az Aratónapokat záró, július 31-i ünnepi felvonuláson készült, valamint a helyi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület székházában nyílt alkalmi kiállításon, amelyen a falu valamikori viseletéből, tárgyi és szellemi hagyománykincséből kaptunk ízelítőt.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..