home 2024. február 23., Alfréd napja
Online előfizetés
Ahol ingyen lehet sátorozni
(o. i.)
2007.07.18.
LXII. évf. 29. szám
Ahol ingyen lehet sátorozni

A Gyermeksarok - Szabó Attila felvételeMagyarkanizsán rendezett strand és kemping várja mindazokat, akik a Tisza partján töltenék a nyarat - Ilyen még nem volt a strandon: Gyermeksarok! - Hétvégeken hivatásos óvónők kétórás foglalkozást tartanak a strandoló szülők gyerekeinek - Szépségkirály...

A Gyermeksarok - Szabó Attila felvétele

Magyarkanizsán rendezett strand és kemping várja mindazokat, akik a Tisza partján töltenék a nyarat - Ilyen még nem volt a strandon: Gyermeksarok! - Hétvégeken hivatásos óvónők kétórás foglalkozást tartanak a strandoló szülők gyerekeinek - Szépségkirálynő-választás magánkezdeményezésre -- A Tiszakirálynő szépségválasztásra mindenhonnan jelentkezhetnek a lányok
Sátrat verni, ingyenesen kempingezni manapság már csak a tilosban lehet. A tilosban, ahol se víz, se áram, se zuhanyozó, se árnyékszék, sem biztonságérzet (lába kelhet a sátorban vagy a körülötte hagyott holminak). A KEMPING feliratú területen a sátorhelyért naponta fizetni kell -- gyakran olyan helyeken is, ahol nem minden tisztálkodási feltétel adott, ráadásul derékig ér a gaz. Nos, Magyarkanizsán, a Tisza-parton egészen más a helyzet. Az önkormányzat a téli hónapokban nagytakarítást végeztetett az üdülőövezetben és környékén -- félszáz ember vágta közmunkában a bozótot, szedte a szemetet. A tavasszal a strandon és a kempingben takarítottak, szereltek, javítottak, festettek az épületben, ahol melegvizes zuhanyozók, mosogatóhely, WC-k állnak a strandolók, piknikezők és a hetekig sátorozók rendelkezésére, meg a két gyermekmedence. Legutóbb 142 teherautó homokkal terítették be a strandot, az 5+2 munkás 142 500 négyzetméteren végzi a kaszálást, a strandon és a kempingben négy óránkét takarítanak. Rend van, és a terület felügyeletét is megoldották -- őrző-védő szolgálat ügyel éberen az üdülők, a kempingezők holmijára.
Az utóbbiakat Koza Róbert, az idei strandtanács elnöke sorolja, aki a magyarkanizsai strandon üzemelő 8 vendéglő képviselője. ,,Saját területén, a magyarkanizsai--törökkanizsai Super info hirdetőújság éttermet is működtető vendéglő sátorteraszán beszélgetünk, ahol elmondja: a strand területén panaszláda is van meg vendégkönyvek, ahová a látogatók bejegyezhetik az észrevételeiket. Igen, a strandot és a kempinget üzemeltető községi turistaszervezet még korábban lebontatta a fürdőzőket a sátorozóktól elválasztó kerítést -- a medencehasználat, a kempingezés is ingyenes. Nem csoda, hogy egy nagyobb adai társaság is a helyi Tisza-part helyett inkább a kanizsai kempinget választotta, de szívesen jönnek ide a zentaiak és a szabadkaiak is. A vendéglőkben étel-ital, fagylalt, lángos, főtt kukorica -- és összesen 800 ülőhely. Ami pedig egy vízparton csöppet sem mellékes: folyamatosan végeznek ,,földi permetezést, azaz szúnyog- és kullancsirtást. Ami a szórakozást, kikapcsolódást illeti, egy újdonságról számolhat be: a Super info vendéglő mellett működő GYERMEKSAROK-ról, melyben hétvégenként 17 és 19 óra között hivatásos óvónők gyermekjátékos foglalkozásokat vezetnek -- szórakoztatják a gyerekeket, amíg a szülők napoznak, fürdenek.
Egyelőre szombat-vasárnapra biztosítanak foglalkozásokat, amennyiben azonban igény mutatkozik rá, csütörtök-pénteken is működik majd a gyermeksorok -- teszi hozzá a gyermekmegőrző, a szabadtéri játszósarok szervezője, Turcsányi Tibor, amúgy a hirdetőújság fő- és felelős szerkesztője. Értékelése szerint a gyermekekkel való szervezett foglalkozás iránt van érdeklődés (20 gyereket vonnának be egy-egy foglalkozásba), az óvónők pedig lelkesen jelentkeznek, hogy szívesen vállalják a munkát. Turcsányi Tibor egyébként nemcsak ennek a szép elképzelésnek az életre hívásával foglalkozik ezekben a napokban, hanem egy szépségválasztás megszervezésével is. Mint ismeretes, a Magyar Szó hosszú éveken át itt, a magyarkanizsai strandon szervezte meg a Strandszépe akciójának gáláját. A rendezvény több ezer embert vonzott ide széles e Vajdaságból, de aztán az akció is, a gála is elmaradt. A Tisza partján úgy érzik, kár, hogy nincs, ezért valamilyen formában folytatni szeretnék a hagyományt. Két magáncég, a T&T Studio és a Stendal Eva megszervezi a Tiszakirálynő szépségválasztást, mégpedig az Éva Villa kerthelyiségében (a volt Univerzal nyaralójában). A válogatást Dragan Ć., a MISS YU COMP hivatalos képviselője végzi majd. Médiakövető a Super info hirdetőújság -- itt jelenik meg folyamatosan a jelentkezési lap. Aki nem tud hozzájutni, minden információt megkap a 024/873-185-ös telefonszámon. Turcsányi Tibor azért tartja fontosnak a telefonszám közlését, mert a szépségválasztásra nemcsak a Tisza-parti községekből várnak jelentkezőket. Bárhonnan jelentkezhetnek a lányok -- 16-tól 27 éves korig!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..