home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Adventi lelkinap Muzslyán
PALKOVICS Mária
2012.12.12.
LXVII. évf. 50. szám
Adventi lelkinap Muzslyán

Adventi lelkinapot tartottak a muzslyai Emmausz kollégiumban a délvidéki Háló bogozói és segítői részére. Advent időszakában a találkozónak találó témát választottak: Égni kell annak, aki gyújtani akar!

Adventi lelkinapot tartottak a muzslyai Emmausz kollégiumban a délvidéki Háló bogozói és segítői részére. Advent időszakában a találkozónak találó témát választottak: Égni kell annak, aki gyújtani akar!

A negyven részvevővel megszervezett program az Egy másik teljesen idegen című játékfilm vetítésével kezdődött, majd tematikus beszélgetéssel folytatódott. Másnap a lelkesítő, egyben elgondolkodtató adventi elmélkedést ft. Balcsák Szilárd atya, a szabadkai Avilai Szent Teréz-plébánia káplánja tartotta. Az Úrral való karácsonyi találkozás előtt a lelkünkben helyet kell készíteni számára, hogy befogadva őt újra kiemelhessen bennünket a bűn szennyéből. Tűz nélkül nincs fény, nincs melegség, tűz nélkül nem tudunk felkészülni a találkozásra. Ahhoz, hogy égjen a tűz, táplálni kell, ezért saját önzőségünkből kell rakni rá. Így megtisztulva érthetjük meg advent üzenetét.

A szentmisét ft. Balcsák Szilárd és ft. Vreckó Ferenc celebrálta, majd a délután folyamán — áttekintve a 2012. évi rendezvényeket — mindenki elmondhatta, hogy számára melyik volt az év hálós eseménye. Sokan a bajai tábort emelték ki, hiszen a programból mindannyian derekasan kivették a részüket, és testi-lelki felüdülést kaphattak, illetve adhattak mások számára is.

A 2013. évi délvidéki Háló-események tervezésére is sor került, és mindenki örömére jövőre sem marad üres a naptár, minden hónapra jut egy-egy tevékenység.

A rendezvény a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..