home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A vízimentés fontossága
(re)
2015.01.06.
LXX. évf. 1. szám
A vízimentés fontossága

A Szabadkai Vízimentő Szolgálat a Vöröskereszt szabadkai szervezetének dísztermében tartotta meg évzáró rendezvényét. Köszöntő beszédet Rencsényi Rudolf, a szolgálat vezetője mondott. Hangsúlyozta: a szolgálat igen magas szinten végzi a feladatát, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy minden tervezett feladatnak (továbbképzéseknek, edukatív jellegű előadássorozatoknak, a vízimentő szolgálat ellátásának stb.) maradéktalanul eleget tettek.

A bevezető után Jelena Milić Šućur, a Vajdasági Vöröskereszt szakmunkatársa tartott rövid összefoglalót a vízimentés és az önkéntes véradás fontosságáról, majd Szendi Zsolt, a Szerbiai Vöröskereszt Vízimentő és Hegyimentő Bizottságának elnöke bemutatta a Szabadkai Vízimentő Szolgálat évi munkáját. Kiemelte: a vízimentők minden évben úgynevezett alkalmassági vizsgát tesznek, mellyel nem csupán a fizikai rátermettségüket és állóképességüket ellenőrzik, hanem az elméleti tudásukat is. Ennek érdekében 2014-ben is megszervezték a felmérést, illetve egy tanfolyamot is a kezdők részére.

A szabadkai vízimentők 2014-ben is biztosították a Magyarkanizsai Úszómaraton részvevőinek testi épségét, tizenharmadik alkalommal a palicsi Vajdasági Nyílt Evezős Versenyt, valamint a szintén Palicson megrendezett triatlont is. Több alkalommal részt vettek a fiatal sportolók részére létrehozott felkészítő táborokban, és a Fürödjünk biztonságosan! elnevezésű programmal igyekeztek felhívni a fiatalok figyelmét a fürdőzés veszélyeire. Mindemellett ismeretterjesztő plakátokat függesztettek ki minden középiskolában, valamint Vajdaság-szerte a fürdőhelyek bejáratánál. Az árvíz idején is kivették részüket a károsultak mentéséből, az élelmiszercsomagok osztásából, valamint a befogadó központok létrehozásából.

Az évzáró ünnepség végén kihirdették az év vízimentőjét Kopunović Boris személyében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..