home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A példakép szellemében
gyg
2012.05.23.
LXVII. évf. 21. szám
A példakép szellemében

- Szabó Attila felvétele''Kodály Zoltán számomra példakép volt, akit a magam szerény lehetőségei szerint követni próbáltam” -- vallja dr. Szöllősy Vágó László, akinek ezt a tevékenységét most a Magyar Kodály Társaság is elismerte, és közgyűlésén tiszteletbeli tagjává választott...

- Szabó Attila felvétele

''Kodály Zoltán számomra példakép volt, akit a magam szerény lehetőségei szerint követni próbáltam” -- vallja dr. Szöllősy Vágó László, akinek ezt a tevékenységét most a Magyar Kodály Társaság is elismerte, és közgyűlésén tiszteletbeli tagjává választotta.
Szöllősy Vágó László Bácsgyulafalván született, népzeneoktató, pszichológus, nyugalmazott újságíró. A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség főtitkára, a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület művészeti vezetője.
Amint a társaság indoklásában olvasható, az elismerésben a vajdasági magyar művelődés érdekében Kodály szellemében végzett zenei, közművelődési munkássága elismeréseként részesült. Szöllősy Vágó Lászlón kívül többek között Sárosi Bálint népzenekutató és Medveczky Ádám karnagy is azonos kitüntetésben részesült.
Korábbi elismerései: Aracs-díj (1999), A Magyar Kultúra Lovagja (2003), Szent György Lovagrend lovagja (2004), Wlassics Gyula-díj (2004), szabadkai Pro Urbe Díj (2004), magyarkanizsai Pro Urbe Díj (2004), a Szent György Lovagrend tiszti keresztje a Szent Koronával és az Anjou-liliommal (2006), Bácsgyulafalva emlékérme (2008).
Az ünnepélyes díjátadásra júniusban kerül sor.
Szöllősy Vágó László népművelői tevékenységére a közeljövőben visszatérünk.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..