home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A nyugdíjba vonulás feltételei a jövő évtől
2022.12.14.
LXXVII. évf. 50. szám
A nyugdíjba vonulás feltételei a jövő évtől

2023. január 1-től életbe lépnek az új nyugdíjba vonulási feltételek Szerbiában.

A Nyugdíj- és Rokkantságbiztosítási Alap tájékoztatása szerint az öregségi nyugdíj feltétele a nők esetében két hónappal tolódik, így az náluk 63 és fél éves kor, és legalább 15 munkaév lesz.A férfiak esetében maradnak az eddigi feltételek, 65 éves életkor, és legalább 15 munkaév.

A törvény értelmében minden évben tolódnak a nők nyugdíjaztatási feltételei, hogy 2032-re kiegyenlítődjenek a férfiakéval. Így 65 életév és legalább 15 munkaév lesz a nyugdíjfeltétel mind a két nem esetében.

Függetlenül az életkortól, a férfiaknak és a nőknek is joguk van elmenni öregségi nyugdíjba 45 munkaév letöltése után. Az idő előtti nyugdíjba vonulás feltételei a jövő év kezdetétől a férfiak esetében 60 életév és 40 munkaév lesz, a nők esetében pedig 59 és fél életév, valamint 40 munkaév.

Forrás: 021.rs, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..