home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A novella napja
2012.07.18.
LXVII. évf. 29. szám

Gion Nándorról elnevezett szépirodalmi és műfordítói pályázatA Gion Nándor Emlékház és a Forum Könyvkiadó Intézet a Magyar Nemzeti Tanács anyagi támogatásával február elsején novellapályázatot, az emlékház és Szenttamás önkormányzata műfordítói pályázatot hirdetett meg. A szépirodalmi pályázat célja...

Gion Nándorról elnevezett szépirodalmi és műfordítói pályázat
A Gion Nándor Emlékház és a Forum Könyvkiadó Intézet a Magyar Nemzeti Tanács anyagi támogatásával február elsején novellapályázatot, az emlékház és Szenttamás önkormányzata műfordítói pályázatot hirdetett meg. A szépirodalmi pályázat célja a magyar irodalom és szellemiség gazdagítása, új művek írásának serkentése, a gioni irodalmi diskurzusok továbbéltetése; a műfordítói pályázat az író műveinek szerb nyelvre fordítását ösztönzi, szintén a gioni szellemi hagyaték ápolása céljából. Június elsején a pályázatok lezárultak. Az MNT kulturális stratégiájában kiemelt jelentőségű Gion Nándor szépirodalmi pályázatra 45, a Szenttamás önkormányzata által támogatott műfordítói pályázatra 21 pályamű érkezett. A bírálóbizottság tagjai értékelik és rangsorolják a munkákat, az eredmény pedig július 15-én lesz olvasható a Gion Nándor Emlékház honlapján. Az ünnepélyes díjátadásra július 27-én, a vajdasági magyar irodalom napján kerül sor az emlékházban. A díjnyertes novellák és műfordítások, valamint a zsűri által kiadásra javasolt valamennyi alkotás megjelentetését az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet vállalja. A szervezők minden érdeklődőt várnak a rendezvényre.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..