home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A legszebb vajdasági könyvek
(—)
2013.01.18.
LXVIII. évf. 3. szám
A legszebb vajdasági könyvek

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség által meghirdetett 2012. évi Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázatára 15 kiadó 37 kiadvánnyal nevezett. A január 8-án megtartott értékelő ülésen az bírálóbizottság az alábbi döntést hozta:

A 2012. évi szép magyar könyv díjat a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetnek ítélte oda Domonkos István Domi-dalok című könyvéért. A könyvészeti összképen belül a szakbizottság külön elismerését fejezi ki a kötet műszaki szerkesztőjének, Beszédes Istvánnak innovatív tördelési és grafikai-szerkesztési munkájáért.
A 2012. év legszebb gyermek- és ifjúsági könyv díját az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézetnek ítélte oda Németh István Felhőnézők című alkotásáért.
A legszebb művészeti könyv, album díját az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézetnek ítélte oda Léphaft Pál Végvári panoptikum II. Kismagyar vajdasági levéltár című könyvéért.
A tudományos és értekező prózai művek, szakkönyvek, felsőoktatási kiadványok kategóriájában a legszebben gondozott kiadvány díját a szabadkai zsidó hitközségnek ítélte oda Klein Rudolf A szabadkai zsinagóga (A zsidó közösség, az építés, a város és kultúrtörténeti jelentőség) című könyvéért. A szakbizottság külön kiemelte a kötet műszaki szerkesztését, valamint a fényképek kiváló minőségét, s főként azok kompozícióját.
A legszebb könyvsorozat díjában a zentai Vajdasági Magyar Művelődési Intézet Délvidéki soroló című sorozata részesült.
Könyvészeti összképét tekintve a tankönyvpótló és tankönyv-kiegészítő kiadványok mezőnyében a szakbizottság a díjat a szabadkai NIDUS Együtt a Gyermekek Fejlesztéséért Egyesület gondozásában megjelent Figyelem! Én már figyelek! című kötetnek ítélte oda. A kötet szerzői: Csernik Ilma és Jelacsik Sutus Ágota.
A szakbizottság elismerő oklevelet adományoz:
* A zentai zEtna Kiadónak Tóbiás Krisztián Túliratok című kötetéért. A szakbizottság külön elismerését fejezi ki Lázár Tibornak, a könyv illusztrátorának.
* Az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézetnek Barlog Károly Maxim című rövidpróza kötetéért.
* Az újvidéki Magyar Szó Kft.-nek és a Forum Könyvkiadó Intézetnek Hihetetlen mesék könyve című gyermekkiadványukért. A kötetet Bence Erika és Sági Varga Kinga szerkesztette.
* Tankönyvpótló és -kiegészítő kiadványok kategóriájában a szakbizottság elismerő oklevelet adományoz a szabadkai Életjel Könyveknek Vukov Raffai Éva Az örökíró, a hémijszka, és ami körülöttük van című kiadványáért.
* A zentai Vajdasági Magyar Művelődési Intézetnek Egyén és közösség című tanulmánykötetéért. A kötet szerkesztői Bárdi Nándor és Tóth Ágnes.
* Az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet Tóth Ferenc Szó és szív című tanulmánykötetéért is elismerő oklevelet vehet át.
Az elismeréseket január 18-án Zentán, a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett délvidéki központi ünnepség keretében nyújtják át a kitüntetetteknek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..