home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A demokraták kivételével mindenki csatlakozott a VMSZ-kezdeményezéshez
VMSZ
2013.03.07.
LXVIII. évf. 10. szám
A demokraták kivételével mindenki csatlakozott a VMSZ-kezdeményezéshez

Mint ismeretes, a Vajdasági Magyar Szövetség tanácsnoki csoportja március 1-jén a városi képviselő-testület összehívását kezdeményezte egyetlen napirendi pont megvitatásáért. Ez pedig az óriási botrányt és közfelháborodást okozó városi területrendezési terv, melyet a Demokrata Párt meghatározó politikusa, Nebojša Janjić (városi tanácsnok, a városi tervbizottság elnöke, a polgármester tanácsadója, a Városépítési Igazgatóságban tanácsadó) nevével fémjeleznek.

A VMSZ a beterjesztett határozat három pontjához kérte a többi tanácsnoki csoport támogatását. Ezek a pontok: 1. A területrendezési tervvel kapcsolatos minden folyamat felfüggesztése. 2. A városi tanács kötelezi magát arra, hogy 30 napon belül felmenti a városi tervbizottságot és újat nevez ki, mégpedig pártonkívüli szakemberekből. 3. A városi tanács kötelezi magát arra, hogy 30 napon belül szakmai revízióra megküldi a városrendezési tervet a belgrádi székhelyű Szerbiai Építészeti és Várostervezési Intézethez.

A VMSZ szabadkai városi szervezete örömmel vette tudomásul, hogy Kern Sólya Mária március 8-ára összehívta a vkt rendkívüli ülését a VMSZ által benyújtott napirendi pont kapcsán. Az elmúlt napokban Modest Dulić polgármester mindent elkövetett annak érdekében, hogy elmismásolja ezt a kezdeményezést, és attól sem riad vissza, hogy keddi sajtótájékoztatóján sajátjaként tüntesse fel az ötletet — elárulva ezzel a legközelebbi munkatársát, tanácsadóját és pártkollégáját, Nebojša Janjićot.

A VMSZ szabadkai városi szervezete a következő tényekről tájékoztatja a nyilvánosságot: március 1-je óta a VMSZ tanácsnoki csoportjának felhívására a Szociáldemokrata Párt és a Szerb Megújhodási Mozgalom, a Haladó Párt, Svetlana Stipanović független képviselő, a VSZL két tagja, Mirko Bajić, a Liberális Demokrata Párt és a .Most, valamint a Szabadka a szívünkben is támogatja a terv megvalósulását. A Demokrata Párt tanácsnoki csoportja viszont nem. Ahhoz, hogy a városrendezési terv jelenlegi formájában és a fenti követelések szerint ne valósulhasson meg, március 8-án legalább 34 szavazatra van szükség. A VMSZ reméli, hogy a fent említettekhez a Demokrata Párt tanácsnokai is csatlakoznak, és valóra válik, amit a város polgárai elvárnak: 67 tanácsnok szavazza meg a javaslatot.  
A VMSZ szabadkai városi szervezete

Molnár Edvárd felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..