home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A Varrócska varrta a legszebb oltárterítőt
k-ko
2013.03.27.
LXVIII. évf. 13. szám
A Varrócska varrta a legszebb oltárterítőt

A Nagybecskereki Egyházmegye 2011 végén hirdette meg oltárterítő-készítő pályázatát, melyre 21 személytől összesen tíz alkotás érkezett. A pályázat fővédnöke Magyarország belgrádi nagykövetének neje, Nikowitz Oszkárné, Klára asszony volt, aki jelenlétével tette ünnepélyesebbé a díjátadó ünnepséget.

A püspökségen megtartott összejövetelen msgr. dr. Német László nagybecskereki megyés püspök köszöntötte a pályázaton részt vevő asszonyokat, akik Székelykevétől Oroszlámosig hét településről érkeztek.

Első díjban részesült a székelykevei Varrócska kézimunkacsoport nyolc tagja — Kiss Terus, Pámel Boriska, Samu Julianna, Korsós Veronika, Mert Anna, Szathmári Eszter és Kalapis Ilona —, akik kézről kézre adva saját mintázatú székely varrottast nyújtottak át. Második helyezett lett a törökbecsei Szél Anna, a harmadik pedig az oroszlámosi Gombos Amál, aki egymaga három oltárterítőt készített. Dicséretben részesült a csókai Pozsár Franciska, a verseci Lakatos Ilona, a törökbecsei Horváth Mária, a szentmihályi Madarász Teréz, valamint a muzslyai Nők Klubjának nyolc tagja.

A hívők és az érdeklődők a pályázati oltárterítőket április végéig tekinthetik meg a nagybecskereki székesegyházban.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..